Maukas ruotsalainen rakkaustarina 

Vuonna 1907 Oskar Lithell perusti ensimmäisen tehtaansa Kumlaan ja alkoi valmistaa makkaroita. 25 vuotta myöhemmin lanseerattiin ensimmäinen hodari, ja samalla syntyi yksi Ruotsin vanhimmista ja suosituimmista brändeistä.

Klassikko vuodesta 1932

Nimi Sibylla syntyi kilpailussa, jossa etsittiin nimeä sekä uudelle brändille että uudelle makkaralle. Perustelut voitolle olivat, että makkaran nimi sopii vaikka kuninkaalle ja ansaitsee siksi kuninkaallisen nimen. Näin Sibylla sai nimensä saksalaiselta prinsessalta, joka nai Ruotsin prinssin Gustav Adolfin samana vuonna.

1930-luvun laman aikana Oskar Lithell alkoi tarjoilla makkaroita pienistä kärryistä myynnin lisäämiseksi. Lithellin kärryt olivat modernin ruotsalaisen katuruoan alku. Vuonna 1972 lanseerattiin ensimmäinen hampurilainen, jonka myötä suuri hampurilaisaalto saapui myös Ruotsiin.

Vuonna 1994 lanseerattiin innovatiivinen Sibylla-konsepti, josta tuli nopeasti markkinoiden menestyjä. Konsepti toimii useissa maissa, uusimpana markkina-alueenaan Etelä-Korea.

Oskar Lithellin makkarakärryjen alkuperäinen kohderyhmä oli autoileva nuoriso. Nykyään Sibyllan tuotteita löytyy bensiini- ja huoltoliikkeistä, tapahtumista, areenoilta sekä festivaaleilta useassa maassa. 

Sibyllan tarina lyhyesti

  • 1907 Oskar Lithell aloittaa Kumlassa
  • 1932 Sibylla-makkara lanseerataan
  • 1949 Grillimakkaroiden valmistus alkaa
  • 1957 Tuotanto muuttaa Sköllerstaan
  • 1972 Sibyllan hampurilaiset lanseerataan
  • 1994 Sibylla-konsepti lanseerataan Ruotsissa (shop in shop)
  • 1997 Sibylla-konsepti lanseerataan Suomessa (shop in shop)
  • 1997 Sibylla-ketjuun kuuluu yli 170 franchising-yritystä/ravintolaa
  • 1999 Sibylla-konsepti lanseerataan Puolassa (shop in shop)
  • 2004 Sibylla-tuotemerkki saa Superbrand-kunnianosoituksen
  • 2016 Sibylla on Vuoden franchising-ketju
  • 2017 Sibylla-konsepti lanseerataan Isossa-Britanniassa ja Etelä-Koreassa

sdlxY8nd-GCsSs-nh.jpg